Ugrás a tartalomra
V60 Dripper

Pour over

Pour over egy manuális főzési módszer, amely kiemeli a kávé természetes ízeit precízen és elegánsan. Azáltal, hogy saját magad irányítod a vízáramlást, hőmérsékletet és főzési időt, egy tisztább, árnyaltabb csésze kávét kapsz – minden alkalommal.

A módszert különösen a kávérajongók értékelik, mert képes kiemelni a gyümölcsösséget, savasságot és összetettséget a világos pörkölésű babokban. Minden, amire szükséged van, egy szűrő, frissen őrölt kávé és forró víz – a többit te irányítod.

Függetlenül attól, hogy A oldalról használsz egy Hario V60, Chemex vagy Kalita Wave, pour over a tökéletes választás számodra, ha a kávéfőzésedet a következő szintre szeretnéd emelni.

}
  • eladva

  • - 5%

3 csésze üveg Classic

  • eladva

  • - 5%

3 csésze üveg Classic


} }
  • - 5%

6-csésze üveg Classic – Chemex

  • - 5%

6-csésze üveg Classic – Chemex


} }

Hoop Kávéfőző Fekete - Ceado

Hoop Kávéfőző Fekete - Ceado


} }
  • - 5%

Chemex Classic Kávéfőző

  • - 5%

Chemex Classic Kávéfőző


} }
  • - 5%

Fellow Stagg Pour-over Dripper - Kávéfőző

  • - 5%

Fellow Stagg Pour-over Dripper - Kávéfőző


} }
  • eladva

Filter Gold Melitta stílus – Espresso Gear

  • eladva

Filter Gold Melitta stílus – Espresso Gear


} }

Kávé Dripper

Kávé Dripper


} }

Kinto OCT Pour over - 4 csésze

Kinto OCT Pour over - 4 csésze


} }

Karaff Pourover LAB SS-szűrővel 300ml

Karaff Pourover LAB SS-szűrővel 300ml


} }

Karaff Pourover LAB SS-szűrővel 600 ml

Karaff Pourover LAB SS-szűrővel 600 ml


} }

Kinto Lassú Stílus SCS-S01 pour over - 4 csésze

Kinto Lassú Stílus SCS-S01 pour over - 4 csésze


} }

Kinto Lassú Kávé Stílus Pour over - 4 csésze

Kinto Lassú Kávé Stílus Pour over - 4 csésze


} }
  • eladva

Kinto Lassú Kávé Stílus Pour-Over-Készlet 2 csésze

  • eladva

Kinto Lassú Kávé Stílus Pour-Over-Készlet 2 csésze


} }

Kinto SCS Pour over Porcelán - 4 csésze

Kinto SCS Pour over Porcelán - 4 csésze


} }

Kinto Lassú Stílus főzőkészlet - V02

Kinto Lassú Stílus főzőkészlet - V02


} }

Origami Dripper M

Origami Dripper M


} }

Rozsdamentes acél dripper Pour Over készlet - K02

Rozsdamentes acél dripper Pour Over készlet - K02


} }

Precizitás Pour Over Készlet

Precizitás Pour Over Készlet


} }
  • eladva

  • - 4%

Tiamo K02 kémiai pour-over

  • eladva

  • - 4%

Tiamo K02 kémiai pour-over


} }
  • - 5%

Tiamo Kerámia Dripper V02

  • - 5%

Tiamo Kerámia Dripper V02


} }
  • - 4%

Tiamo V02 dripper műanyag

  • - 4%

Tiamo V02 dripper műanyag


} }
  • - 6%

Tiamo K02 dripper - Rozsdamentes acél

  • - 6%

Tiamo K02 dripper - Rozsdamentes acél


} }
  • eladva

  • - 5%

Pour Over Dripper V01 Műanyag - Crystal Eye

  • eladva

  • - 5%

Pour Over Dripper V01 Műanyag - Crystal Eye


} }
  • eladva

  • - 5%

Timemore NANO - Hordozható kézi főzőkészlet

  • eladva

  • - 5%

Timemore NANO - Hordozható kézi főzőkészlet


} }
  • eladva

  • - 5%

Timemore Crystal Eye Bryggset

  • eladva

  • - 5%

Timemore Crystal Eye Bryggset


} }
  • - 5%

Timemore Crystal Eye Dripper V02

  • - 5%

Timemore Crystal Eye Dripper V02


} }
  • - 5%

Timemore Crystal Eye Üveg Dripper

  • - 5%

Timemore Crystal Eye Üveg Dripper


} }
  • eladva

  • - 5%

Szűrő V01 Üveg - Kristályszem - Fehér tartó - Timemore

  • eladva

  • - 5%

Szűrő V01 Üveg - Kristályszem - Fehér tartó - Timemore


} }
  • - 4%

Timemore V60 Dripper Crystal Eye - Füstös műanyag

  • - 4%

Timemore V60 Dripper Crystal Eye - Füstös műanyag


} }

Flo Filter Acél

Flo Filter Acél


}

Gyakran ismételt kérdések és válaszok

Hur gör man en pour over kaffe?
  1. Koka vatten och låt det svalna till 90–96°C.
  2. Placera ett filter i pour over-bryggaren och skölj det med hett vatten.
  3. Tillsätt nymalet kaffe (t.ex. 20 g) och gör blooming med ca 40 g vatten.
  4. Häll långsamt i resten av vattnet i cirkelrörelser.
  5. Låt allt vatten rinna igenom (totalt ca 300–340 g vatten).
  6. Klart! Bryggtiden ska ligga på ca 3 minuter.

Vad är skillnaden på pour over och brygg kaffe i maskin?

Skillnaden ligger i kontroll och smak. Pour over kaffe bryggs för hand där du själv styr vattenflöde, temperatur och tid. Det ger en renare, mer komplex smakprofil. Bryggkaffe i maskin är automatiserat och enklare, men ger ofta en mindre nyanserad kopp och mindre kontroll över extraktionen.

Vilket typ av kaffe ska jag använda i en pour over?

De flesta malda kaffesorter fungerar till pour over, men resultatet beror på malningsgrad, rostning och personliga smakpreferenser. Vill du ha en klar och fruktig kopp? Välj ett ljusrostat specialkaffe, gärna single origin från t.ex. Etiopien eller Colombia. Föredrar du en fylligare, rundare smak? Då kan mellanrost eller blandningar passa bättre. Testa dig fram – pour over handlar lika mycket om smak som om teknik.

Hur lång tid ska bryggningen ta?

En pour over-bryggning bör ta mellan 2,5 och 4 minuter totalt – från första hällningen till sista droppen. Tiden påverkas av mängden kaffe, malningsgrad, vattenflöde och filtertyp. För kort bryggtid kan ge tunn smak, medan för lång tid riskerar bitterhet.

Vad är en "blooming" och varför gör man en?

Blooming är det första steget i pour over-bryggning där du förblöter kaffet med en mindre mängd vatten (ca dubbla kaffets vikt) och väntar 30–45 sekunder. Det frigör koldioxid som finns kvar efter rostning, vilket hjälper till att jämnt extrahera kaffets smakämnen. Skipping blooming kan leda till ojämn bryggning.

Vilken malningsgrad ska jag ha för pour over?

Använd en medelfin malning, ungefär som bordsalt. För fin malning gör att kaffet bryggs för långsamt och blir bittert, medan för grov malning ger en för snabb bryggning och tunn smak. Justera malningen efter bryggtid och smakresultat – små förändringar gör stor skillnad.

Bevásárlókocsi

a bevásárlókosara jelenleg üres

Vásárolj most