Ugrás a tartalomhoz
Espresso 101: Lär dig grunderna i espresso - Barista och Espresso Espresso 101: Lär dig grunderna i espresso - Barista och Espresso

Espresso 101: Tanuld meg az alapokat espresso

Mi az Espresso?

Espresso egyfajta kávéfőzési módszer. Espresso nem meghatározott kávébabokra vagy pörkölési típusra vonatkoznak. Mi különbözteti meg espresso más főzési módszerekhez képest a nyomás a nagyobb. A főzés espresso, Nagy nyomás alatt, általában 6 és 9 bar közötti nyomáson forró vizet préselnek át a tömör, finomra őrölt kávén. Mivel a kávét ilyen magas hőmérsékleten főzik, az összes természetes aroma és gáz gyorsan és hatékonyan kivonódik a kávéból. Az eredmény egy koncentrált, kis kávéital, nagyon összetett ízzel, aromás felső réteggel, más néven cremával. 
Espresso milliliterenként magasabb koffeintartalmú, mint a főzött kávé. Egy csésze normál, 15 cl-es főzött kávé körülbelül 70 mg koffeint tartalmaz, míg egy dupla espresso 36 mg-os adagban körülbelül 150 mg koffeint tartalmaz. 

Szóval, mi is az a krém?

A krém a hab felső rétege espresso és az eszpresszófőzés alapvető és egyedi jellemzője. A krém a kávéban lévő szén-dioxidnak köszönhető, amely a magas főzési nyomás során szabadul fel. Maga a szén-dioxid gáz a pörkölési folyamat során keletkezik. Valamint A oldalról espresso Helyes főzéssel a krém mennyisége olyan tényezőktől függően változhat, mint a pörkölési profil és a kávébab típusa. Általánosságban elmondható, hogy az Arabica kávébabok kevesebb krémmel rendelkeznek, mint a Robusta kávébabok. Még a világos pörkölésű babok is kevesebb krémet termelnek, mint a közepesen és sötét pörkölésű babok. A krém színe azt is jelzi, hogy milyen erős a kávé koffeintartalma. espresso Tehát minél sötétebb a szín, annál magasabb a koffeintartalma. espresso van. 

Hogyan igyak? espresso?

Espresso általában keserű vagy savanyú utóíz jellemzi. A kávébabok megválasztásától függően azonban fantasztikus kávét készíthet. espresso amelynek sem keserű, sem savanyú utóíze nincs, összetett ízekkel, mint például gyümölcs, édesség, csokoládé és diófélék. A hagyományos főzött kávéhoz képest ez egy espresso ami sokkal erősebb, pontosan azért, mert a kávéital sokkal kisebb, de koncentráltabb. Akkor espresso dióhéjban a főzött kávé préselt változata. Aki nincs hozzászokva a tiszta kávé fogyasztásához espresso az ízélmény túlterhelő lehet. Az összetett ízek élvezete, amelyek espresso Az ajánlatok elfogadása időt vesz igénybe, de nagyon kifizetődő, ha már kifejlesztetted és finomítottad az ízlelőbimbóidat. 
Espresso forró vízzel kombinálható, amit Americanonak hívnak, és ez az ital hasonlít leginkább a főzött kávéhoz. Habosított tej hozzáadásával espresso Különféle kávéitalokat készíthet, többek között latte-t, cappuccinót, macchiatót stb. Sokféle recept létezik a hideg és édes kávéitaloktól kezdve a kisebb italokig, mint például a Cortado. 

Hogyan főzzek? espresso?

Espresso egy által főzött eszpresszógép amely 9 bar nyomással képes átpréselni a tömör, finomra őrölt kávét. A kiegyensúlyozott íz eléréséhez espresso Van néhány fontos rész. Általánosságban elmondható, hogy az őrölt kávé és a térfogat aránya 1:2 legyen. espresso. Így A oldalról Ha 18 g kávét őrölsz, akkor körülbelül 36 g kávét kell célba venned. espresso és az idő, amivel ezt a mennyiséget elő lehet állítani espresso 25-30 másodpercet kell igénybe vennie. Ezután mindig finomíthatja a receptet bizonyos paraméterek növelésével vagy csökkentésével. Nincs fix recept vagy szabály, de ez egy kiindulópont a jó eredmény eléréséhez. 
Back to top