Ugrás a tartalomra
Underhåll och rengöring av din espressomaskin - Barista och Espresso

A eszpresszógép karbantartása és tisztítása

A eszpresszógép tisztítása és karbantartása

Az eszpresszó gépek bonyolultnak és csúcstechnológiás berendezésnek tűnhetnek, és valóban azok is. De szerencsére viszonylag egyszerű őket tisztán tartani. Miután készítettél egy espresso vagy gőzölt tejet, kávézacc és tejmaradványok maradnak hátra. Idővel ezek a maradványok befolyásolhatják a kávéd minőségét és károsíthatják a gépet. Számtalan gépet láttunk karbantartásra érkezni, tele koszsal és lerakódásokkal. Ez károsíthatja a gépet és rontja az italok minőségét. Azt szeretnénk, hogy minden reggel élvezhesd a tiszta és ízletes kávét, és hogy a géped sokáig bírja. Íme néhány egyszerű lépés, hogy a géped csúcsformában maradjon.

Víz és a eszpresszógép

A legnagyobb probléma, amit a műszaki osztályunkon látunk, a vízkőlerakódás, amely a rossz vízminőség miatt alakul ki. Ez jelentősen lerövidítheti a gép élettartamát és drága javításokhoz vezethet. Oldd meg ezt a problémát azzal, hogy mindig szűrt és lágy vizet használsz. Először is, teszteld a vizet. Még ha A oldalról van is egy egész házra kiterjedő vízlágyító rendszered, lehet, hogy az nem elegendő. A víz összes keménysége 35-85 ppm között kell, hogy legyen. Mind a közvetlenül csatlakoztatott, mind a víztartályos gépekhez ajánlunk vízlágyító és szűrőrendszert. Egy ilyen víztisztító rendszerbe vagy vízszűrő rendszerbe való befektetés életre szóló biztosítékot ad a géphibák legfőbb okával szemben. Meggyőződve A oldalról arról, hogy a víz fontos összetevő? Olvass többet a A oldalról víz jelentőségéről a géped számára.

Napi karbantartás

A csoportfej tisztítása Miután megőrölted, tömörítetted és kiemelted a espresso-t, fontos, hogy azonnal öblítsd le a csoportfejet. Azonnal távolítsd el a portafiltert a főzés után, és töröld le. Ezután öblítsd le a csoportfejet 1-3 másodpercig, hogy megbizonyosodj arról, hogy minden kávémaradvány és olaj eltávolításra került. A oldalról Ha hagyod, hogy a kávézacc a csoportfejben maradjon, az később nehezen eltávolítható lerakódásokhoz vezethet.

A gőzcső tisztítása A gőzcső tisztítása is nagyon fontos, mivel a tejmaradványok károsíthatják a csövet és befolyásolhatják az ízt. Öblítsd le a gőzcsövet mind a tej gőzölése előtt, mind után. Helyezz egy rongyot a gőzcső végére, és nyomd meg 1-2 másodpercig, mielőtt gőzölnéd a tejet. Ez biztosítja, hogy ne maradjon vízmaradvány a gőzcsőből a tejedben. A tej gőzölése után azonnal töröld le a gőzcsövet, és öblítsd le újra 1-2 másodpercig. Ezt a legjobban egy nedves ronggyal végezheted.

Víz visszafolyása Egy másik rutin, amit beépíthetsz, a gyors víz visszafolyás. Az irodánkban mindig tartunk egy egyszerű vagy dupla kifolyós portafilter-t, amely „vak” szűrővel van ellátva. Amikor készen állunk a reggelre, gyors öblítést végzünk, és letöröljük. A oldalról Ha extra gondos akarsz lenni, a gép többi részét is letörölheted.

2-4 hét karbantartás

Két-három hetente érdemes alapos takarítást végezni. Ez magában foglalja a spridarskärmen (Showerscreen) eltávolítását, és a képernyő, valamint a portafilter kosár áztatását egy oldatban Puly Caff plus tisztítószer, vagy Puly Caff plus tisztítótabletták használatával. Használj egy kefét a csoportfej súrolásához, és végezz el egy teljes hátsó mosást tisztítószerrel, akár por, akár tabletta formájában.

Minden hatodik hónap

Minden hatodik hónapban fontos, hogy megtisztítsd a kávédarálót és a gőzcsövet (A oldalról amikor használod). Két termék ezt nagyon egyszerűvé teszi: Puly tej tisztítószer és Urnex Grindz tabletták a darálóhoz. A tisztítást el lehet végezni ezek a termékek nélkül is, de ezek gyorsabbá és egyszerűbbé teszik a folyamatot. Áztasd a gőzcsövet Puly tisztítószerrel, és futtass egy kis mennyiségű Grindz-t a darálón. Ez egy jó alkalom arra is, hogy ellenőrizd a vízlágyító rendszered szűrőjét, és cseréld ki, ha szükséges A oldalról.

Évente egyszer A oldalról

Évente egyszer A oldalról érdemes kicserélni a csoportfej tömítését és szűrőjét. Ez egy egyszerű módja annak, hogy biztosítsd, hogy a espresso továbbra is jól ízlik, és hogy a gép hosszú távon jól működjön.

Ezeknek a karbantartási rutinoknak a követésével biztosíthatod, hogy a eszpresszógép tiszta marad és optimálisan működik. Ez nemcsak a kávéd ízét javítja, hanem meghosszabbítja a géped élettartamát is, és csökkenti a drága javítások kockázatát. A eszpresszógép tisztítása és karbantartása nem kell, hogy időigényes vagy bonyolult legyen, de fontos része a gép csúcsformában tartásának, és a legjobb lehetséges espresso élvezetének minden nap.

régebbi poszt
Újabb bejegyzések

Bevásárlókocsi

a bevásárlókosara jelenleg üres

Vásárolj most