Ugrás a tartalomhoz
Snabb Start Guide - Barista och Espresso Snabb Start Guide - Barista och Espresso

Gyors üzembe helyezési útmutató

Egy jó eredmény elérése érdekében espresso Ezután a következő beállításokat kell beállítanod: őrlési fokozat, kávé mennyisége, eszpresszó mennyisége és idő. Mindez talán túlzónak és nehezen érthetőnek tűnhet, de lépésről lépésre végigvezetünk mindent!

Mielőtt elkezdené a beállítását eszpresszógép a következőkre van szükséged:

  • Digitális mérleg, amely az eszpresszógép alá helyezhető. Javasoljuk, hogy digitális kávémérleget vásároljon, mivel kicsi és kompakt, valamint beépített időzítővel rendelkezik. Kicsit később elmagyarázzuk, miért. 
  • Egész eszpresszóbabok. Ismerjük a kedvencünket kattints ide!
  • Porter-szűrő, Tamper és dupla adag poharak. 

 

Mielőtt belekezdenénk a gyakorlati részletekbe, meg kell értenünk, hogyan viszonyul egymáshoz a kávé mennyisége, az őrlési fok és az idő.

Egy jó eredmény elérése érdekében espresso Általában azt mondják, hogy minden gramm őrölt kávéhoz 2 grammot kell kapni. espresso. Mit jelent ez a gyakorlatban? Egy dupla adag kávéhoz körülbelül 18 g kávébab őrlését javasoljuk. Tehát körülbelül 36 g kávét kell kapnod. espresso 18 g őrölt kávéból. 

 

Miért olyan fontos az idő!

Főzési idő 36g espresso körülbelül 20-30 másodpercet kellene igénybe vennie. Akkor felmerül a kérdés, hogy miért kellene ezt tudnod? Az ok az, hogy A oldalról kevesebb mint 20 másodperc alatt főzne a gép 36 g kávét espresso akkor a gépnek nem lenne ideje kinyerni a kávéból az összes aromát, és így egy nagyon vizes és savanyú kávét kapna. espresso. Vajon a gép 30 másodperc alatt főzött volna 36 g-ot? espresso a tiéd is így lenne espresso nagyon égett ízű, erős keserű utóízzel. Ezért az eszpresszó aranyszabálya, hogy 36 g kávé elkészítéséhez 20-30 másodperc szükséges. espresso.

 

 

Most már kezdődhet a móka és beállíthatjuk a gépet!

A megbízható értékek megszerzése érdekében minden egyes teszthez 18 g babot mérünk le, amíg meg nem kapjuk, amit keresünk: 36 g espresso 20-30 másodperc közötti idő alatt. Ebben a beállítási útmutatóban a készülékkel együtt járó egyfalú, dupla adagos poharat fogjuk használni. eszpresszógép.

#1 Kezdés!

Az őrlő 16 őrlési fokozattal rendelkezik. Kezdje a 8-as őrlési fokozattal a gép jobb oldalán található gombbal. Mérjen ki 18 g egész eszpresszóbabot, majd öntse az őrlőbe. Őröljön meg mindent annyira, hogy pontosan 18 g őrölt kávé legyen a portafilterben.

#2 Nyomd meg a korongot

Szorítsd össze a korongot a " nevű eszközzel"Tamper". Ezután tegye a portafiltert a préselt kávéval a gépbe. 

#3 Felkészülés a tesztelésre

Helyezz egy választott kávéscsészét a digitális mérlegedre, nullázd le, majd helyezd az eszpresszógép alá.

#4 Kezdj el sörfőzni!

Most pedig térjünk át az érdekes részre! Vedd elő a telefonod időzítőjét. Először nyomd meg a gép „Program” gombját. Miután megnyomtad, villogni fog. A következő lépés a dupla adag gomb megnyomása. Amikor készen állsz, nyomd meg a gombot, miközben elindítod az időzítőt. Amikor a mérleg 36 g-ot mutat, espresso akkor a főzést a gomb újbóli megnyomásával kell leállítani. 

#5 Elemezd és tesztelj újra!

Ahogy korábban említettük, a cél az, hogy 20-30 másodperc alatt 36 grammot fogyasszunk. A oldalról Ha a stopperórád 20 másodpercnél rövidebb időt mutat, akkor a kávébabot finomabbra kell őrölni az őrlési fokozat csökkentésével. Az 1-es érték a finom, a 16-os pedig a durva őrlést jelenti. Tehát minél kisebb a szám, annál finomabbra őrölöd. A oldalról Ha az őrlési idő meghaladja a 30 másodpercet, akkor durvábbra kell őrölni.

#6 Csináld A oldalról amíg meg nem vagy elégedve! 

Csináld A oldalról Ismételje meg a 4. lépésben leírt folyamatot, amíg el nem éri a 20 és 30 másodperc közötti időt az őrlési fokozat változtatásával. Ha elégedett a beállítással, a gép automatikusan elmenti az utolsó főzetet. Így legközelebb, amikor főzi a kávéját espresso akkor csak egyszer kell megnyomnia a dupla adagolás gombot.

Következtetés

Ez az útmutató segít abban, hogy gyorsan elkezdhesd egy viszonylag jó espresso. Minden bab más és más az íze, ezért érdemes észben tartani, hogy ha van 20-30 másodpercnyi időd, de nem érzed elég jónak, akkor kísérletezz tovább! Néhány... espresso egyik 20 másodperces főzési idővel jó, míg mások 28 másodperces főzési idővel is jók lehetnek. Az íz a főzési hőmérséklet változtatásával is változhat. Ahogy mondtam, sok mindennel kísérletezhetsz. 

Back to top