Ugrás a tartalomhoz
5 vanligaste misstagen som en ny espressomaskinägare - Barista och Espresso 5 vanligaste misstagen som en ny espressomaskinägare - Barista och Espresso

5 leggyakoribb hiba kezdőként eszpresszógéptulajdonos

1. hiba: A főzés módjának keresése a Google-ben espresso

Sok online cikket fedeztünk fel arról, hogy espresso A főzés helytelen tippeket ad az eszpresszó főzéséhez, ehelyett azt javasoljuk, hogy olvassa el cikkeinket A oldalról eszpresszófőzéshez, vagy vegye fel a kapcsolatot a területen jártas cégekkel. Alternatív megoldásként ragaszkodjon egyetlen forráshoz a sok különböző építési technika keverése helyett, mivel ez ritkán hoz jó eredményt. 

2. hiba: Kávébabok kiválasztása

Nem értjük, hogyan jönnek létre új dolgok eszpresszógép tulajdonosok, akik több ezer koronát költenek egy eszpresszógép Válaszd a legolcsóbb, élelmiszerboltokban kapható kávébabot, vagy olyant, ami jóval régebbi, mint 1 hónapos, vagy olyant, aminek egyáltalán nincs pörkölési dátuma, csak a minőségmegőrzési ideje. Vagy használj főzött kávébabot, és ne eszpresszóbabot, aminek teljesen más a pörkölési profilja, és az eszpresszó főzéséhez van igazítva. És hidd el, hogy ez eredményeket hoz. Olyan ez, mintha vennél egy sportkocsit, de vennél egy régi dízelt, amit egy régi garázsban találtál, és abban reménykednél, hogy az autót még lehet vezetni. 

Fontos, hogy legalább egy hónapnál frissebb, lehetőleg a pörkölés után 4-14 napon belüli babot használjunk. 

3. hiba: Mérleg használata hiánya

A főzési problémák többsége az őrölt kávé mennyiségének és a kávé térfogatának a mérlegeléséből adódik. espresso ...és ennek alapján végezzen változtatásokat. Egy mérleg segítségével közvetlenül láthatja, hogy mi a probléma a főzés során, és elvégezheti a megfelelő változtatásokat ahelyett, hogy vakon reménykedne abban, hogy a korrekció javítani fogja a főzés minőségét. A oldalról Ha az elején nagyon óvatosan használsz egy kis mérleget, később sokkal jobban tudsz majd szemmel mérni és helyes értékeléseket készíteni. 

4. hiba: Szabálytalan tömörítés

A tömörítés azt jelenti, hogy a kávéőrleményt a szűrőkosárban lévő koronghoz hasonlóan tömören összenyomjuk, mielőtt az eszpresszógépbe helyezzük. A oldalról Továbbra is próbálod még erősebben nyomni a korongot, mert látod, hogy espresso Ha túl gyorsan és túl sok víz folyik ki, akkor tévedett. Jobb megoldás, ha rendszeresen tömörítjük, és laposan, nem ferdén nyomkodjuk. A második probléma nem olyan nyilvánvaló, de... A oldalról Többen is használnak a házban olyan eszpresszógépet, amik nem nyomnak olyan erősen, vehetsz egy kalibráltat. tamper ahol egy meghatározott nyomással préseli, így biztosítható, hogy minden nyomás egyenletes és egyformán erős legyen. 

5. hiba: Nem megfelelő tisztítás

A kávé egy olyan élelmiszertermék, amelyet fogyasztanak, ezért A oldalról Ha a gépet nem tisztítják, penész és baktériumok képződhetnek benne, ami ízetlenné válik. Emellett nagyon negatív hatással van az egészségre is. Kényelmes lehet nem gondolni a tisztítására, de a tisztítás csak megviseli az embert. espresso hogy jobb ízű legyen, de meghosszabbítsa az eltarthatóságot is. Amikor egy eszpresszógép Ha nem tisztítják rendszeresen, vízkő és ásványi lerakódások halmozódnak fel a szelepekben, tömlőkben és végül az elektronikus alkatrészekben, ami a gép meghibásodásához vezet. 

Remélem, ezek a tippek segítenek a lehető legjobb eredmények elérésében!

Back to top