5 leggyakoribb hiba, amit egy új eszpresszógép tulajdonos elkövet
Nov 01, 2022
1. hiba: Googla, hogyan kell főzni espresso
Felfedeztük, hogy sok online cikk a espresso főzéséről helytelen tippeket ad az eszpresszó főzéshez. Ehelyett azt javasoljuk, hogy olvasd el a cikkünket a A oldalról eszpresszó főzésről, vagy lépj kapcsolatba olyan cégekkel, akik szakértők ezen a területen. Alternatívaként érdemes egy forráshoz ragaszkodni ahelyett, hogy sok különböző építési technikát keverj össze, mivel ez ritkán ad jó eredményt.
2. hiba: Kávébabot választani
Nem értjük, hogyan lehetséges, hogy egyes új eszpresszógép tulajdonosok, akik több ezer koronát költenek egy eszpresszógép -ra, a legolcsóbb babokat választják, amelyeket az élelmiszerboltokban találnak, vagy olyan babokat használnak, amelyek több mint 1 hónaposak, vagy olyan babokat, amelyeknek egyáltalán nincs pörkölési dátuma, csak a lejárati dátumuk. Vagy hogy főzőkávé babokat használnak, nem eszpresszó babokat, amelyek teljesen más pörkölési profillal rendelkeznek, kifejezetten az eszpresszó főzéshez igazítva. És azt hiszik, hogy ez eredményt fog adni. Olyan ez, mintha sportautót vásárolnál, de régi dízelt vennél, amit egy régi garázsban találtál, és remélnéd, hogy az autó működni fog.
Fontos, hogy olyan babokat használj, amelyek frissebbek, mint legalább egy hónap, lehetőleg 4-14 napon belül a pörkölés után.
3. hiba: Nem használ mérleget
A főzéssel kapcsolatos problémák többsége abból adódik, hogy a kávé őrölt mennyiségét és a espresso térfogatát szabad szemmel mérjük, és ennek megfelelően változtatunk. Ha mérleget használsz, azonnal látni fogod, mi a probléma a főzéseddel, és el tudod végezni a megfelelő módosításokat, ahelyett, hogy vakon remélnéd, hogy a korrekciód javítja a főzésedet. A oldalról Ha kezdetben használsz egy kis mérleget, később sokkal jobban tudsz majd szabad szemmel mérni és helyes értékeléseket végezni.
4. hiba: Szabálytalan tömörítés
A tömörítés azt jelenti, hogy a őrölt kávét tömöríted, mint egy korongot a szűrőkosárban, mielőtt behelyeznéd az eszpresszó gépbe. A oldalról Ha folyamatosan próbálod még keményebben tömöríteni a korongot, mert látod, hogy a espresso túl gyorsan folyik, akkor rosszul gondolkodsz. A tömörítést rendszeresen és egyenletesen, nem ferdén végezni jobb megközelítés. A másik probléma nem olyan nyilvánvaló, de A oldalról ha több ember is használja az eszpresszó gépet, akik nem tömörítik olyan keményen, akkor érdemes egy kalibrált tamper vásárolni, amely egy meghatározott nyomásra tömörít, így biztosíthatod, hogy minden tömörítés egyenletes és ugyanolyan kemény legyen.
5. hiba: Elmaradó tisztítás
A kávé egy élelmiszertermék, amelyet fogyasztanak, és emiatt A oldalról ha a gépet nem tisztítják, penész és baktériumok alakulhatnak ki, ami nem fog jól ízleni. Ez nagyon negatívan befolyásolja az egészségedet is. Talán kényelmes nem gondolni a tisztításra, de a tisztítás javítani fogja a espresso ízét, és meghosszabbítja az élettartamát is. Ha egy eszpresszógép -t nem tisztítanak rendszeresen, vízkő és ásványi lerakódások keletkeznek, amelyek a szelepekbe, csövekbe, és végül az elektronikus alkatrészekbe kerülnek. Ez a gép meghibásodásához vezet.
Reméljük, ezek a tippek segítenek neked, hogy a lehető legjobb eredményeket érd el!