Precíz eszpresszófőzés vezérlése áramlásprofilozási technikákkal
Jan 01, 2023
Az áramlásprofilozás egy olyan technika, amelyet az eszpresszófőzés során használnak a lefőzött víz sebességének pontos szabályozására. Ez egy áramlásprofilozó maszk segítségével érhető el, amely Profitec Pro 700 vagy Rocket R nine one.
Az áramlásprofilozó maszkoknál gyakran alkalmazott technika az úgynevezett „rámpa előfőzés”, amelynek során alacsony vízáramlással kezdik, majd az extrakció első tíz-tizenöt másodpercében fokozatosan növelik a légáramlást. Ez segít csökkenteni a csatornázás (egyenetlen extrakció) valószínűségét, ami a tiszta/sima ízű eszpresszóshotok egyenetlen extrakciójáért felelős, a kávéőrlemény és a víz összekeverésével.
Az áramlási sebesség csökkentésének technikája az extrakciós folyamat végéhez közeledve az áramlásprofilozó gépek egy másik gyakori alkalmazása. Ahogy a kávébab ellenállása csökken az extrakció során, a víz áramlása természetes módon növekszik a folyamat végéhez közeledve. Az áramlásszabályozással állandó áramlási sebességet tartva a kívánt teljesítményt érheti el, függetlenül az őrlés mértékétől. Ez lehetővé teszi új receptek és ízek felfedezését, amelyeket egyébként nem tudna kipróbálni.
Néhány áramlási profilkészítő gép, beleértve Profitec Pro 700 és Rocket R nine one, egy lapáttal vagy gombbal szabályozza a kazán és a kazánkamra közötti szelep nyitását. Ez azonnali szabályozást biztosít a csoport mozgási sebessége felett, és lehetővé teszi egy kattintható ikon elhelyezését a csomagolás elején. Az áramlásprofilozó technológia segítségével javíthatja az eszpresszója minőségét és állandóságát. Még jobb eredményeket érhet el egy áramlásprofilozó frissítőkészlet telepítésével, amelyet a következőkhöz ajánlunk: Profitec- E61 csoportfejjel ellátott eszpresszógépek.
Az áramlásprofilozó maszkoknál gyakran alkalmazott technika az úgynevezett „rámpa előfőzés”, amelynek során alacsony vízáramlással kezdik, majd az extrakció első tíz-tizenöt másodpercében fokozatosan növelik a légáramlást. Ez segít csökkenteni a csatornázás (egyenetlen extrakció) valószínűségét, ami a tiszta/sima ízű eszpresszóshotok egyenetlen extrakciójáért felelős, a kávéőrlemény és a víz összekeverésével.
Az áramlási sebesség csökkentésének technikája az extrakciós folyamat végéhez közeledve az áramlásprofilozó gépek egy másik gyakori alkalmazása. Ahogy a kávébab ellenállása csökken az extrakció során, a víz áramlása természetes módon növekszik a folyamat végéhez közeledve. Az áramlásszabályozással állandó áramlási sebességet tartva a kívánt teljesítményt érheti el, függetlenül az őrlés mértékétől. Ez lehetővé teszi új receptek és ízek felfedezését, amelyeket egyébként nem tudna kipróbálni.
Néhány áramlási profilkészítő gép, beleértve Profitec Pro 700 és Rocket R nine one, egy lapáttal vagy gombbal szabályozza a kazán és a kazánkamra közötti szelep nyitását. Ez azonnali szabályozást biztosít a csoport mozgási sebessége felett, és lehetővé teszi egy kattintható ikon elhelyezését a csomagolás elején. Az áramlásprofilozó technológia segítségével javíthatja az eszpresszója minőségét és állandóságát. Még jobb eredményeket érhet el egy áramlásprofilozó frissítőkészlet telepítésével, amelyet a következőkhöz ajánlunk: Profitec- E61 csoportfejjel ellátott eszpresszógépek.