Ugrás a tartalomhoz
Steg-för-steg Guide: Perfekt Espresso med Sage Barista Express - Barista och Espresso Steg-för-steg Guide: Perfekt Espresso med Sage Barista Express - Barista och Espresso

Lépésről lépésre útmutató: Tökéletes Espresso -vel Sage Barista Express

Hogy elsajátítsd a Sage Barista Express a főzési folyamat minden lépésének finomhangolását foglalja magában. Íme egy részletes útmutató, amely segít a legtöbbet kihozni a kávébabokból.

1. Kávébab kiválasztása és előkészítése

  • KávébabokMindig friss, kiváló minőségű kávébabot használj. Győződj meg róla, hogy a csomagoláson fel van tüntetve a pörkölési dátum, lehetőleg ne legyen 1-2 hónapnál régebbi. Vannak, akik olyan kávét szeretnének, amelyet néhány héten belül pörkölnek.
  • A gép előmelegítéseKapcsolja be a gépet, és hagyja felmelegedni. Javasolt a karfiltert is felmelegíteni. Ehhez főzze le néhányszor kávé nélkül, vagy helyezze egy forró vízzel teli edénybe.

2. Kávébabok őrlése

  • A daráló beállítása: Kezdje közepesen durva beállítással (kb. 5-7). Később az eredmények alapján állítsa be.
  • MérésDupla adaghoz mérjen ki 16-18 gramm kávébabot egy mérleggel. espresso. Javasoljuk, hogy dupla espresso a nyomás alatt nem álló tartály.

3. Adagolás és tömörítés

  • Őröld és adagoldŐrölje meg a kávébabot közvetlenül a portafilterbe, és győződjön meg róla, hogy a megfelelő mennyiséget használja.
  • Döngölés: Egyenletesen és megfelelő nyomással tömörítse a kávét. A felületnek síknak és tömörnek kell lennie. Az egyenletes tömörítés érdekében tartsa egyenesen a tömörítőt, és állandó erővel nyomja rá.

4. A mérleg használata sörfőzéshez

  • Készítmény: Helyezzen egy mérleget az eszpresszócsésze alá a mennyiség méréséhez espresso amelyet kivonnak.
  • Kezdje el a sörfőzést: Indítsd el a gépet és kezdd el a kinyerést. Mérd meg az időt és a súlyt is. A cél az, hogy körülbelül 36 grammot kapj. espresso 18 gramm babból 20-30 másodperc alatt.
  • Ökölszabály hogy megpróbáljunk 1:2 arányt elérni az őrölt kávé és a kávé mennyisége között espresso kiszállsz.

5. Programbeállítások

  • Programok testreszabása: Sage Barista Express Lehetővé teszi a mennyiség testreszabását. Először nyomja meg a program gombot, majd a dupla adag gombot egyszer a főzés megkezdéséhez, és nyomja meg újra, amikor elérte a kívánt mennyiséget. (A gép most megjegyezte a főzési időt.)
  • Az extrakció finomítása: A oldalról Az eszpresszó túl gyorsan folyik, állítsa finomabbra az őrlőt. A oldalról túl lassan folyik, válasszon durvább beállítást. Azaz, A oldalról 36 grammot fogytál espresso 20 másodperc alatt finomabbra kell őrölni. A oldalról 36 grammot fogytál espresso 30 másodperc alatt durvábbra kell őrölnöd. Ezt kell tenned A oldalról amíg el nem éri a 25 és 30 másodperc közötti időt.

6. Elemzés és kiigazítás

Miután elérte a 20-30 másodpercen belüli főzési tartományt, ízlés szerint kell őrölnie.

  • ÍzlelésKóstolja meg az eszpresszót, és figyelje meg az ízét. Keserű jegyekért durvább őrleményre állítson. A keserűség azt jelzi, hogy a kávé túlextrakciós. Savanyú jegyekért próbáljon ki finomabb őrleményt. A savanyúság azt jelzi, hogy a kávé nem kellően extrahált.
  • StruktúraPróbáljon meg minél több változót állandó értéken tartani, például az őrölt kávé mennyiségét, a kívánt espresso mennyiséget és a kávé préselésének módját. Különben nem fogja tudni, mi befolyásolja az ízét. Egyszerre csak egy változót állítson be. Például azt javasoljuk, hogy az extrakció idejét őrléssel állítsa be, amíg kiegyensúlyozott ízt nem kap.
  • Extra tippek: A oldalról Ha úgy érzed, hogy nagyon közel vagy a célhoz, de mégsem egészen ott, megtarthatod az összes változót, például a főzési időt, az őrlési mennyiséget és a mennyiséget. espresso és az őrlési fokozatot. Ehelyett állítsa be a főzési hőmérsékletet. A oldalról Ha sötét pörkölésű kávébabja van, és úgy érzi, hogy a kávé kissé keserű, csökkentheti a főzési hőmérsékletet. A oldalról Ha világos pörkölésű kávébabja van, a főzési hőmérséklet emelése javíthatja az ízt. További utasításokért lásd a felhasználói kézikönyvet. A oldalról hogyan kell csinálni.

Extra információ: A tisztítás hiánya drasztikusan befolyásolhatja a kávé ízét

  • Tisztítás: Rendszeresen tisztítsa a portafiltert, a tampert és a többi alkatrészt. A kávémaradványok, a kávéolaj és a vízkőlerakódások negatívan befolyásolhatják az ízt. A tablettákkal és vízkőoldókkal történő tisztítás nagyban javíthatja az ízt és a gép teljesítményét, amit sokan nem vesznek észre. Győződjön meg róla, hogy a gépet rendszeresen tisztítja.
  • VízminőségHasználjon szűrt vizet az ásványi lerakódások elkerülése és a kávé ízének javítása érdekében. A víztartály szűrőjét 3 havonta cserélje ki.
  • KísérletPróbáljon ki különböző kávébabokat és beállításokat, hogy megtalálja az ízlésének tökéletesen megfelelő egyensúlyt.

Probléma: Ok és megoldás

A kávé túl gyorsan folyik, pedig a legfinomabbra őrlöm:

  • Ez azért lehet, mert a használt kávé túl régi, vagy nem erre a célra készült. espresso. Nagy különbség van a főzött kávé és az eszpresszó kávé között. A túl öreg kávé nem tartalmaz elég szén-dioxidot a sűrű „crema” állag eléréséhez, ehelyett vizes lesz. Próbáljon meg más kávét használni, és győződjön meg róla, hogy nem túl öreg. A helyi kávépörkölőket erősen ajánljuk!
  • Sage Barista Express Van egy belső őrlőfokozata is. Próbálja meg finomítani. Egy lépés a belső beállításban körülbelül 2 kattanásnak felel meg a külső beállításban. 

A nyomásmérő nem éri el a magas nyomást főzés közben: 

  • Ez azért lehet, mert nem őrli elég finomra a kávét ahhoz, hogy ellenállás keletkezzen a kávé és az eszpresszógép között. Próbálja meg finomabbra őrölni. 
  • A oldalról Ha nagyon finomra őrölted, de még mindig nem jön fel a nyomás, az a régi kávé miatt lehet. Próbálj meg frissebb pörkölt kávéra váltani. 
  • A oldalról Ha a fentiek mindegyikét elvégezte, és továbbra sem tud nyomtatni, akkor a hiba oka a készülék hibája lehet. A diagnózishoz behelyezhet egy egyszerű szűrő-/tisztítópárnát (gumi). espresso szűrőt, és próbáljon meg kávé nélkül főzni. Ez a szűrő 100%-os ellenállást biztosít, és A oldalról Ha a nyomásmérő működőképesnek tűnik, az a fenti két okból adódik. A oldalról Ha a nyomásmérő egyáltalán nem mozdul, kérjük, vegye fel a kapcsolatot azzal az üzlettel, ahol az eszpresszógépet vásárolta. A oldalról Ha nálunk vásárolt, azonnal vegye fel velünk a kapcsolatot, és mi segítünk. Kapcsolatfelvétel: info@barista-espresso.látni

A részletes lépések követésével biztosíthatja, hogy minden csésze espresso a tiédtől Sage Barista Express a lehető legjobb lesz. Sok sikert a sörfőzéshez!

Back to top