Hogyan navigáljunk az ízek között? espresso - Tippek a savanyú vagy keserű íz elkerülésére
Apr 06, 2023
Espresso egy olyan ital, amit sokan szeretnek a környéken A oldalról a világon egyedi ízéért és aromájáért. De néha egy espresso savanyú vagy keserű ízű, ami csökkentheti ennek a finom italnak az élvezetét. Ebben a blogbejegyzésben megvizsgáljuk, hogyan lehet eligazodni az ízek között espresso és milyen intézkedéseket lehet tenni A oldalról savanyú vagy keserű ízű.
Először is fontos megérteni, hogy mi okozhatja a espresso savanyú vagy keserű ízű. Savanyú espresso Ennek oka lehet a túl hosszú vagy túl kevés pörkölésű kávébab, illetve a túl rövid főzési idő. espresso Ezt általában alulextrakciónak nevezik. Keserű íz. espresso Másrészt az is lehet, hogy a kávébabot túl sokáig pörkölték, vagy túl sokáig főzték.
Mielőtt belemennénk a lépésekbe, kezdjük azzal, hogy mindig ugyanazt az adagot használjuk minden alkalommal, hogy egyszerre csak egy paramétert változtassunk. A oldalról Túl sok különböző változó van, mint például az adagolás, a főzési idő, a főzési hőmérséklet és az őrlési finomság, túl nehéz lesz megérteni, hogy miért espresso nem ízlik.
A oldalról espresso savanyú ízű
A oldalról úgy érzed, hogy a tiéd espresso savanyú ízű, van néhány lépés, amit megtehet az íz korrigálására. Az egyik módszer a jobb minőségű kávébab használata, és annak frissességének ellenőrzése. A oldalról Ha a kávébab túl öreg, elveszítheti természetes édességét és savasságát. Az őrlési finomságot is beállíthatja, hogy édesebb kávét kapjon. espresso ami kevésbé savas. A finomabb őrlés segíthet csökkenteni a savasságot.
Intézkedés
- Finomabbra őrölve (hozzájárul a hosszabb főzési időhöz)
- Növelje a főzési hőmérsékletet (ajánlott érték 93 és 96 fok között van)
- Sötétebb pörkölésű eszpresszóbabot vásárolj (általában könnyebb főzni sötétebb pörkölésű babbal)
Kattintás itt A oldalról Jó kávéra van szükséged!
A oldalról espresso keserű ízű
A oldalról a te espresso Ha a kávé keserű ízű, tehet lépéseket az íz javítására. Az egyik módszer az, hogy jobb minőségű kávébabot használ, és friss kávét fogyaszt. A oldalról Ha a kávébabot túlpörkölik, a kávé égett vagy keserű ízű lehet. Az őrlési finomságot is beállíthatja, hogy finomabb legyen. espresso ami kevésbé keserű. A durvább őrlés segíthet csökkenteni a keserűséget.
Intézkedés
- Durvább őrlés (rövidebb főzési időhöz vezet)
- Csökkentse a főzési hőmérsékletet (ajánlott érték 93 és 90 fok között van)
Kattintás itt A oldalról Jó kávéra van szükséged!
Általános információk A oldalról sörfőzés
Hogy a legtöbbet hozd ki magadból espresso Fontos a megfelelő mennyiségű kávé és víz használata is. Általános irányelv, hogy kétszer annyit igyunk. espresso a felhasznált kávé grammban kifejezett mennyisége szerint. Vagyis egy normál dupla eszpresszóhoz kb. 18 g frissen őrölt kávé szükséges, és ezzel kb. 36 g-ra kell törekedni. espresso. A oldalról Ha túl sok kávét vagy túl kevés vizet használ, az befolyásolhatja a kávé ízét. espresso és túl intenzívnek érződik.
A főzési idő fontossága
A kívánt összeg megszerzéséhez szükséges tényleges idő espresso nagy szerepet játszik. A oldalról Ha a főzési idő túl rövid, az eszpresszó savanyú ízű lesz, és A oldalról Ha túl hosszú az idő, keserű ízű lesz. Általános irányelv, hogy valahol 20-30 másodpercig tartson. A oldalról Kevesebb mint 20 másodperc alatt sikerült 36 grammot kiszedned. espresso Finomra kell őrölni, amíg el nem éri a 20 és 30 másodperc közötti időt.
Mennyi kávét kellene használnom?
Általában 18 grammot használunk egy dupla eszpresszóhoz, és 10 grammot egy adaghoz. Természetesen kisebb és nagyobb mennyiségek is működhetnek, itt fontos, hogy pontos mértéket tartsunk magunkat, hogy ne vegyünk be több változót a jó eredmény elérése érdekében.
Használj mérleget!
A jó eredmények elérésének gyors módja egy mérleg használata. Így megmérheted és megértheted, hogy mit kell megváltoztatnod.
Lépésről lépésre útmutató:
- Mérjen ki 18 g kávét a portafilterbe
- Helyezz egy mérleget a kávéscsésze alá, kezdj el főzni, és ne habozz!
- Amikor elérted a 36 g-ot espresso leállítja a főzést és az időzítőt.
- A oldalról Az idő 20 másodperc alatt volt. Őrölje finomabbra, és próbálja újra.A oldalról Több mint 30 másodperc volt az idő. Őrölje durvára, és próbálja újra.
- Amikor elérte a megfelelő időpontot a megfelelő mennyiséggel, de még mindig savanyú az íze, próbálja meg növelni a főzési hőmérsékletet. A oldalról Keserű ízű, próbáld ki az ágyfőzés hőmérsékletét.
Mivel minden a bab minőségétől függ, kísérletezni kell, de ezzel az útmutatóval gyorsan elérhetsz egy viszonylag jó eredményt, majd apró változtatásokkal a lehető legjobb eredményt érheted el.
Kattintás itt A oldalról kávémérlegre van szükséged!
Összefoglalva, fontos, hogy kiváló minőségű kávébabot használjunk, ügyeljünk a frissességre, és a megfelelő mennyiségű kávét és vizet használjuk, hogy a legtöbbet hozhassuk ki a kávénkból. espresso. A oldalról a te espresso Akár savanyú, akár keserű az íze, az őrlés vagy a főzési idő beállításával korrigálhatja az ízt. A megfelelő technikával és egy kis tapasztalattal gyorsan mesterévé válhat a tökéletes eszpresszó főzésének, és élvezheti annak finom ízeit és aromáit.