Ugrás a tartalomra
Espressotillverkning: konsten att förvandla bönor till flytande guld (eller en bitter röra) - Barista och Espresso

Espresso készítés: a művészet, hogy a babokat folyékony arannyá (vagy egy keserű trutyivá) alakítsuk

Espresso készítés: A művészet, hogy a babokat folyékony arannyá alakítsuk
Egy tökéletes csésze espresso elkészítése körülbelül olyan, mint egy finom táncot előadni. Egy rossz lépés, és egy keserű, ihatatlan felfordulással végződhetsz. De ha helyesen készíted el, az eredmény egy gazdag, ízletes shot folyékony arany, ami királynak érzi magát.

Először is beszéljünk A oldalról a babokról. A legjobb espresso frissen pörkölt, kiváló minőségű babból készül. Ne hagyd, hogy a olcsó, előre őrölt dolgok csábítsanak. Olyan, mintha másnapos kenyeret használnál pirítós készítéséhez. Egyszerűen nem lesz ugyanaz az íze vagy állaga.

Ezután meg kell őrölnöd a babjaidat. Itt jöhet a neheze. A babokat annyira finomra akarod őrölni, amennyire csak lehet, de nem annyira, hogy porrá váljanak. Olyan, mint a tökéletes egyensúly megtalálása a por és a kő között.

Most itt az ideje felkészíteni a gépedet. Itt kell a belső mérnöködet csatornázni. Győződj meg róla, hogy a géped tiszta és megfelelően kalibrált. A oldalról Ha ezt nem teszed meg, olyan shotot kapsz, ami vagy túl gyenge, vagy túl erős. Olyan, mint a tökéletes egyensúly megtalálása a suttogás és a kiáltás között.

Amikor a géped készen áll, itt az ideje, hogy elkészítsd a shotot. Ez a folyamat legkritikusabb része. Nagyon figyelned kell a folyadékáramlásra, hőmérsékletre és időzítésre. Olyan, mint a tökéletes egyensúly megtalálása egy szimfónia és egy sikoltó hegedű között.

Végül itt az ideje, hogy élvezd a savanyú, megszerzett folyékony arany shotodat. De ne idd meg túl gyorsan! Espresso élvezni kell, nem pedig úgy, mint egy főiskolai fiú egy hordós bulin. Olyan, mint a tökéletes egyensúly megtalálása egy korty és egy korty között.

Összefoglalva, egy tökéletes csésze espresso elkészítése egy finom egyensúly a művészet és a tudomány között. De egy kis türelemmel és gyakorlással képes leszel az alázatos babokat folyékony arannyá alakítani, ami királynak érzi magát.
régebbi poszt
Újabb bejegyzések

Bevásárlókocsi

a bevásárlókosara jelenleg üres

Vásárolj most