Eszpresszókészítés: a kávébab folyékony arannyá (vagy keserű káoszká) alakításának művészete
Jan 17, 2023
Eszpresszókészítés: A kávébab folyékony arannyá alakításának művészete
Tökéletes csésze elkészítése espresso kicsit olyan, mint egy finom táncot előadni. Egyetlen rossz mozdulat, és egy keserű, ihatatlan masszát kapsz. De ha jól csinálod, az eredmény egy gazdag, ízletes folyékony arany adag, amitől királynak fogod érezni magad.
Először beszéljünk. A oldalról a babokat. A legjobb eszpresszó frissen pörkölt, kiváló minőségű kávébabokból készül. Ne csábítson az olcsó, előre őrölt kávé. Olyan, mintha egynapos kenyérből pirítanánk. Csak nem lesz ugyanolyan íze vagy állaga.
Ezután meg kell őrölnöd a babot. Itt kezdenek bonyolulttá válni a dolgok. A lehető legfinomabbra kell őrölni a babot, de nem annyira, hogy porrá váljon. Olyan ez, mintha a por és a kőzet közötti tökéletes egyensúlyt próbálnád megtalálni.
Itt az ideje előkészíteni a gépedet. Itt kell előhívnod a benned rejlő mérnököt. Győződj meg róla, hogy a géped tiszta és megfelelően kalibrált. A oldalról Ha nem teszed, akkor vagy túl gyenge, vagy túl erős lesz a felvételed. Olyan ez, mintha egy suttogás és egy sikoly közötti tökéletes egyensúlyt próbálnád megtalálni.
Miután a géped készen áll, itt az ideje meghúzni a ravaszt. Ez a folyamat legkritikusabb része. Nagyon oda kell figyelni az áramlási sebességre, a hőmérsékletre és az időzítésre. Olyan ez, mintha egy szimfónia és egy sikító hegedű között próbálnánk megtalálni a tökéletes egyensúlyt.
Végre itt az ideje, hogy élvezd a nehezen megkeresett folyékony aranyadagodat. De ne idd meg túl gyorsan! Espresso élvezni kell, nem pedig kortyolgatni, mint egy egyetemi hallgató egy sörfőzős bulin. Olyan, mintha megpróbálnánk megtalálni a tökéletes egyensúlyt egy korty és egy korty között.
Összefoglalva, egy tökéletes csésze elkészítése espresso Ez egy kényes egyensúly a művészet és a tudomány között. De egy kis türelemmel és gyakorlással képes leszel ezeket a szerény babokat folyékony arannyá változtatni, amitől királynak fogod érezni magad.
Tökéletes csésze elkészítése espresso kicsit olyan, mint egy finom táncot előadni. Egyetlen rossz mozdulat, és egy keserű, ihatatlan masszát kapsz. De ha jól csinálod, az eredmény egy gazdag, ízletes folyékony arany adag, amitől királynak fogod érezni magad.
Először beszéljünk. A oldalról a babokat. A legjobb eszpresszó frissen pörkölt, kiváló minőségű kávébabokból készül. Ne csábítson az olcsó, előre őrölt kávé. Olyan, mintha egynapos kenyérből pirítanánk. Csak nem lesz ugyanolyan íze vagy állaga.
Ezután meg kell őrölnöd a babot. Itt kezdenek bonyolulttá válni a dolgok. A lehető legfinomabbra kell őrölni a babot, de nem annyira, hogy porrá váljon. Olyan ez, mintha a por és a kőzet közötti tökéletes egyensúlyt próbálnád megtalálni.
Itt az ideje előkészíteni a gépedet. Itt kell előhívnod a benned rejlő mérnököt. Győződj meg róla, hogy a géped tiszta és megfelelően kalibrált. A oldalról Ha nem teszed, akkor vagy túl gyenge, vagy túl erős lesz a felvételed. Olyan ez, mintha egy suttogás és egy sikoly közötti tökéletes egyensúlyt próbálnád megtalálni.
Miután a géped készen áll, itt az ideje meghúzni a ravaszt. Ez a folyamat legkritikusabb része. Nagyon oda kell figyelni az áramlási sebességre, a hőmérsékletre és az időzítésre. Olyan ez, mintha egy szimfónia és egy sikító hegedű között próbálnánk megtalálni a tökéletes egyensúlyt.
Végre itt az ideje, hogy élvezd a nehezen megkeresett folyékony aranyadagodat. De ne idd meg túl gyorsan! Espresso élvezni kell, nem pedig kortyolgatni, mint egy egyetemi hallgató egy sörfőzős bulin. Olyan, mintha megpróbálnánk megtalálni a tökéletes egyensúlyt egy korty és egy korty között.
Összefoglalva, egy tökéletes csésze elkészítése espresso Ez egy kényes egyensúly a művészet és a tudomány között. De egy kis türelemmel és gyakorlással képes leszel ezeket a szerény babokat folyékony arannyá változtatni, amitől királynak fogod érezni magad.